原点模型 发表于 2017-8-9 17:02:46

“模”资讯│咩料!居然有人聚众搞地下赛车!

上周六下午3:00嘅动漫星城,聚集咗一班爱车之友话要进行一场较量睇下边个技术了得。咩话?地下赛车唔係非法嘅咩?唔使惊,佢地搞嘅喺四驱车比赛。

千叶特约·四驱车竞速挑战赛未到赛点就已经有好多车友提早到场,带晒工具同爱车过嚟热身调试,做足准备。

比赛前肯定要先验过参赛车辆啱唔啱规格,唔符合标准嘅都要重新再调过。

调好晒车之后进行分组,三台车为一组先进行小组赛决出复赛资格。

咁多豪车停喺度真係令人期待到底战况会有几激烈。

例牌前三名都有肉食,一二三等奖分别係田宫疾速电镀蝮蛇四驱车、绝版熊本熊四驱车同埋红巨无霸四驱车。另外食瓜群众都可以通过抽奖获得裕泽模型赞助嘅小礼品。

Are you ready?

Go!

赛道有弯道有斜坡,所以除咗速度要够快稳定性都好紧要。一声令下大家部车都马力全开,biu一声乘风出发。

部分选手势头猛得滞,一飞冲天冲出赛道,有啲就火力唔够速度稍慢,所以点样平衡部车嘅速度同平稳性真係比赛难题,亦都引发咗在场选手嘅讨论同交流。

经过一连串小组赛之后,终于嚟到决赛一决高低。

最后冠军由呢位自称吹波佬嘅低调大神夺得。

呢位4岁就开始玩四驱车嘅吹波佬,喺近两年参加过嘅大型国际赛事都有摞到名次,有经验有实力。对于佢嚟讲玩得高手嘅秘诀就係要有决心同坚持,经验累积足够会令自己对赛道判断够准够快,自然调试嘅车就可以顺利完赛。不过今次参加活动主要係想畀自己嘅小朋友感受一下竞技嘅氛围同玩四驱车嘅乐趣。

/ 竞赛三强 /

各位冇参加今次活动嘅四驱兄弟
係咪有啲急不及待都想show下个人车库
下次活动约定你啦!

Aen爱 发表于 2017-8-9 17:48:57

{:6_272:}

时空高达 发表于 2017-8-9 18:57:21

{:6_272:}{:6_272:}有趣
当时搞个直播应该有好高人气

admin 发表于 2017-8-9 20:16:19

图3怎么那么有喜感~?~

原点模型 发表于 2017-8-10 09:14:52

时空高达 发表于 2017-8-9 18:57
有趣
当时搞个直播应该有好高人气

下次我们的活动可能会有直播哦

原点模型 发表于 2017-8-10 09:15:16

admin 发表于 2017-8-9 20:16
图3怎么那么有喜感~?~

就是这么魔性

gaoda 发表于 2017-8-10 19:34:05

最后的GIF妹子不错

卡版-咸灿 发表于 2017-8-10 23:50:30

这么好的赛道羡慕··············
页: [1]
查看完整版本: “模”资讯│咩料!居然有人聚众搞地下赛车!